График на Богослужебните Дни за Декември – Януари

Уважаеми Миряни,

Желаем да Ви напомним за предстоящите празници който ще се празнуват в Св.Димитър Българска Православна Църква като прилагаме часовият график за Богослужебните Дни.

Честита Коледа и Весела Нова Година

grafik dec2015
От Църковното Настоятелство

Молитвеник

molitvenik

За да бъде пълен духовния живот на християнина той трябва да се моли- молитвата е храната на душата, начина за общуване с Бога, измолване всяко добро за себе си, децата ни и близките ни! Светата Православна Църква е събрала и установила през хилядолетната си история множество добри и полезни молитви, чрез които християнина да може по-лесно да измоли от Всеподателя Бога тези неща. Наскоро издадения ни молитвеник- Пост, молитва и добри дела, като с това хубаво заглавие искахме да акцентираме на истински важните неща в живота на православния християнин. Тази ценна книга, която трябва да я има всяко православно семейство също беше издадена и реализиране благодарение на добрата воля и сърце на г-жа Димитрина Канева – за молитвен спомен на покойната й майка – Ана Колева- Бог да упокои душата и! Аз, като ваш енорийски свещеник горещо ви го препоръчвам- може да се сдобието с него от храма- молитвеника е на стойност $25.

Професор д-р ставрофоренсвещеноиконом Милан Радулович

 

 

Никулден – 6 декември 2015

nikulden1На 06.12.2015 г.- Никулден скъпи гости в обичния ни храм „св. Димитър“ бяха многоуважаемия генерален консул на Р България в Канада г-н Петър Крайчев, съпругата му – Диана Крайчева и сина им – Георги Крайчев.

На снимката сме : генерален консул на Р България в Канада г-н Крайчев и съпругата му, г-н Петко Маневски- председател на църковното настоятелство и аз – Професор д-р ставрофоренсвещеноиконом Милан Радулович.

Храмовият празник на църквата “Св. Димитър “- успех

На 24, 25 и 26 октомври тази година отбелязахме достойно три важни празника в живота на скъпата ни енория „св. Димитър“- храмовият празник, на който бе отслужена тържествена Света Златоустова литургия от викарния епископ на Високопреосвещения наш отец- митрополита на САЩ, Австралия и Канада + ЙОСИФ, Драговитийския епископ + ДАНИИЛ в съслужение с братя-духовници и при голямо стечение на богомолен народ, които както обикновено изпълваше храма и отправяше горещата си молитва към Всеподателя Бога за здраве, мир, благоденствие и разбирателство между човеците. На духовното ни тържество присъстваха също и представители на генералното ни консулство в Брамтън, а също и представители на местното правителство. Отбелязахме също и 10 години от освещаването на боголепния ни храм- най-големият храм на Българската Православна Църква- Българска Патриаршия на Северноамериканския континент- осветен от десницата на честния ни предстоятел- Светейшия наш отец +НЕОФИТ, митрополит Софийски и патриарх Български, заедно с обичния ни молитствувател и кириарх- митрополит + ЙОСИФ. Този храм не би бил възможен без иждивлението и безкрайната доброта на многоуважавания ни почетен председател г-н Игнат Канев, който и го построи. Отбелязваме също и 5 години от основаването на ансамбъла „Димитровче“. За да бъде пълен духовния ни празник представихме на събралото се множество и наскоро издадения ни молитвеник- Пост, молитва и добри дела, като с това хубаво заглавие искахме да акцентираме на истински важните неща в живота на православния християнин. Тази ценна книга, която трябва да я има всяко православно семейство също беше издадена и реализиране благодарение на добрата воля и сърце на обичната ни г-жа Димитрина Канева за молитвен спомен на покойната и майка – Ана Колева- Бог да упокои душата и!

СЛАВА БОГУ ЗА ВСИЧКО!

Професор д-р ставрофоренсвещеноиконом Милан Радулович

 

FB_IMG_1449594721127 FB_IMG_1449594747384 FB_IMG_1449594788054 FB_IMG_1449594804401 FB_IMG_1449594817541 FB_IMG_1449594834001 FB_IMG_1449594867439 FB_IMG_1449594890091 FB_IMG_1449594925718